Laman blog Cekap Komputer kini telah berpindah ke http://blog.cekapkomputer.com anda boleh mendapatkan info-info dari Cekap Komputer di blog tersebut Photobucket Photobucket

Tuesday, May 06, 2008

Driver Compaq Presario V3715AU untuk Windows XP..

Untuk Pengetahuan Korang Saya menggunakan Laptop Compaq model ini.Oleh kerana Laptop ini menawarkan Os freedos,saya meminta pekerja kedai tersebut install Os Windows XP didalamnya sbb saya tahu saya belum bersedia untuk Vista...hehe...Macam Biasalah Dorang selalunya menggunakan CD Ghost untuk install Os ke dalam Laptop Baru aku nie hehe...sekali install jer dah lengkap dengan perisian2 lain seperti Microsoft Office dan sebagainya..
Selepas tidak lebih seminggu menggunakan laptop tersebut,sistemnya mula lembab dan rosak...banyak error yang keluar..Saya pun tekad nak format Laptop saya tu..dan usaha mencari driver telah berjaya saya lakukan..hehe...Tapi herannya belum sampai seminggu pakai laptop tu os da rosak?adakah ini strategi kedai?hehe....Lu pikir la sendiri.. :)

Disini saya ingin kongsi kepada anda Driver Compaq Presario V3715AU untuk Windows XP..(Sebenarnya biarpun banyak model2 compaq nie..tp ada juga driver yang sesuai dengannya)

Nvidia Graphics(saya dah cuba driver ini untuk display rasanya tiada masalah :)
Download Disini


Nvidia Chipset
Download Disini

Install Nvidia Chipset ini kemudian restart laptop anda.

Alps Touchpad
Download Disini


Ricoh Card Reader
Download Disini

Modem
Download Disini

Broadcom Wireless
Download Disini

.Net Framework
Download Disini

HP Quick Launch_requires .Net Framework 2.0
Download Disini

MS UAA(Restart laptop anda selepas install driver ini,kemudian baru install driver audio)
Download Disini

Audio Driver,
Untuk Driver sound ini anda boleh Cuba yang ini.(saya upload sendiri fail nie)
Download Kat Sini

Terdapat juga driver yang sesuai untuk model compaq lain anda boleh mencubanya. :)


Kalu ada prob Bagi tau Yerkk~!

5 comments:

monaliss said...

saya dah buat spt yang sedara cakap. tapi kenapa masih x boleh. katanya there no media device detect. dan lagi satu keluar amaran yang menyatakan tidak melepasi logo microsoft

Mohd Rafiulddin Marzuki said...

can u give me a list of driver that suitable for V3413TU. I have search a long time and only manage to get driver for Network and chipset.

muhamad said...

m.padli

driver di atas bleh gna untuk win xp pro 64 bit x?

kalau nk gna 64 bit pnya driver, driver ap je yg kena cari lain?

thx in advance

chekorp@yahoo.com
chekorp@gmail.com

DeeN said...

file audio driver dah diremove. apa senarai driver yang saudara gunakan?

Anonymous said...

payah gak nih...masa singkat tuk aku cari driver...xbleh pakai lak..huhuhu...