Laman blog Cekap Komputer kini telah berpindah ke http://blog.cekapkomputer.com anda boleh mendapatkan info-info dari Cekap Komputer di blog tersebut Photobucket Photobucket

Sunday, March 30, 2008

Pengguna CyberCafe berhati2 dengan Handycafe

Disini saya bukan ingin memburukan perisian Handycafe ini,sbb saya sendiri suka dengan fungsi2 yang ada pada perisian handycafe ini.Ini dapat menyenangkan para Tauke CyberCafe untuk mengguruskan cybercafenya.Terdapat kebaikan untuk Tauke kedai dan keburukan untuk Pengguna CyberCafe.

Kebaikan kepada Tauke CC.
  • Kerja untuk mengatur masa komputer klien menjadi mudah.
  • Dapat mengawal dari pelanggan CC menginstall sesuatu yg merbahayakan komputer klien.
  • Dan Banyak lagi yang fungsinya yg membuatkan Tauke CC suka menggunakan perisian ini,Dan yang lebih penting ianya FREE.
Keburukan untuk Pengguna CC.
  • Sebenarnya dalam Handycafe ada satu fungsi yg dipanggil Remote Management,Dengan menggunakan Remote Management ini,Tauke CC atau Konco2nya...boleh View seluruh desktop setiap PC klien serta tauke cc ini boleh mengawal komputer klien ini dari komputer utama atau server.Dmana letak komputer utama ini?selalunya di counter utama tu..heheh....
  • Bayangkan ketika anda masukkan atau taip perkara2 peribadi anda,tanpa anda sedari setiap ayat2 peribadi anda di perhatikan oleh penjaga cc tanpa anda sedari...apakah perasaan anda??tentu marah kan.Jadi nasihat saya kepada pengguna CC nie...jangan sebarkan benda2 peribadi anda kerana ia bisa dicuri.
Nasihat kepada Tauke CC,Perkerja dan penjaga yang menggunakan Handycafe.
  • Sebenarnya semua ini terpulang kepada anda tauke CC, bagaimana anda menjaga hal peribadi pelanggan anda,jadi semoga Remote Management ini tidak disalah gunakan....jika tauke2 CC nie jenis yang baik tentu dia x salah gunakan fungi tersebut. :)

p/s Ini bukan untuk memburukkan perisian Handycafe sbb saya tahu dengan Remote Management,kerja tauke CC menjadi lebih mudah untuk mengawal CyberCafe miliknya! :)
1 comments:

Bujang Susah said...

mohon copy ya bro..